Spare penger og tid med refinansiering

[SPONSET INNHOLD]

I 2017 sendte nordmenn over 3,5 millioner søknader om forbrukslån, nesten 700.000 flere søknader enn året før, viser tall fra Finanstilsynet.

“Mange ønsker å bruke penger de ikke har”

Tom Staavi – Finans Norge

Tallene viser at det ble sendt 24 prosent flere søknader på forbrukslån og kredittkortlån i 2017, sammenlignet med 2016. Dette betyr at flere og flere nordmenn har mange forbrukslån fordelt på flere långivere, noe som ofte er en kjedelig og ulønnsom måte å låne penger, så i denne situasjonen bør du vurdere å få refinansiert lånene dine

Med refinansiering av lån kan du få en bedre rente, senke renteutgiftene og få alle lånene dine ett sted og dermed bare betale en faktura hver måned, i stedet for å få fra flere forskjellige långivere.

Det er mange forskjellige måter å finne det beste finansieringstilbudet, men det er en metode som skiller seg ut fra andre, og som jeg anbefaler at du bruker.

Den årlige kostnadsprosenten er den beste måten å måle prisen på lånet ditt. ÅOP, som er forkortelsen, er notert av alle banker og finansieringsselskaper som tilbyr lån. Det er et krav at de oppgir ÅOP, så det er lettere for forbrukerne å sammenligne lån i Norge. Det kan ta veldig lang tid å finne ÅOP men tiden du bruker på å finne lånet med den laveste apr, vil raskt ha spart deg på lånet ditt.

Den nominelle renten er fra 6,39% og opp til 21,95%, mens den effektive renten er fra 6,81% til 24,4%. For eksempel, hvis du ønsker å låne et litt større beløp, kan du låne 150.000 kroner over 10 år, med en effektiv rente på 13,2%. Kostnaden for dette lånet vil være 112.573 kroner, og det totale tilbakebetalingsbeløpet vil være 262.573 kroner.